Pagani bouwt bizarre One-Off Huayra Roadster Supernova!!

Pagani bouwt bizarre One-Off Huayra Roadster Supernova!!

Waar we laatst schreven over het uitzwaai model van de Huayra, de Pagani Huayra R. Komen ze toch nog met één laatste versie. En wat voor een!!

Laten we eerlijk zijn, als je het geld hebt om een Pagani Huayra Roadster BC van €3,5 miljoen te kopen, dan heb je waarschijnlijk ook genoeg geld om een eenmalige uitgave te doen. Dus waarom zou je niet alles uit de kast halen? Dat is precies wat een Canadese hypercar-shopper deed. Deze rijke klant werkte rechtstreeks samen met CEO Horacio Pagani en gaf opdracht tot een aangepaste Huayra BC die hij de ‘Supernova’ noemt, en dat is toepasselijk.

Volgens Pagani uit Toronto op Instagram, de dealer die deze unieke Huayra in ontvangst heeft genomen, draagt de ‘Supernova’ een unieke Oro Rosa zichtbare carbon fiber afwerking. Als aanvulling op dat heldere exterieur is er een set oogverblindende Bronzo Chiaro-velgen met ‘diamond sparke’ accenten, plus bijpassende diamanten accenten die de rest van het exterieur doen stralen.

Binnen in deze Huayra wordt het nog interessanter. De in-your-face buitenkant maakt eigenlijk plaats voor een subtiele combinatie van bruin leer en een design dat doet denken aan een Britse ruit, op de stoelen. Verder is de de auto voorzien van veel carbon fiber, waaronder het stuur en bovenop de deurpanelen, gecombineerd met een zwarte alcantara afwerking op het dashboard.

Het is onduidelijk of Pagani de auto onderhuids heeft aangepast, niet dat het echt nodig was. Af fabriek heeft de Huayra Roadster BC een 6,0-liter V12 met dubbele turbocompressor, geleend van AMG, met een vermogen van 800 pk en 1049 Nm. Dat geeft de Huayra een 0 naar 100 tijd van ongeveer 3,5 seconden en een topsnelheid van ruim 322 kilometer per uur!

Thomas Heule