Nieuws

Overstappen? Verzeker meer, betaal minder.

Untitled-1

Bent u zuinig op uw auto en wilt u er zeker van zijn dat u goed verzekerd bent? Zorg dan dat uw autoverzekering genoeg vergoedt zonder dat u hier een te hoge maandelijkse premie voor moet betalen. Kortom; waar moet u op letten zodat u goed verzekerd bent voor de beste prijs?

Kies de juiste dekking

U wilt uw auto goed verzekeren, maar dat betekent niet altijd dat de hoogste dekking de beste keuze is. Verzekeraars keren namelijk een vergoeding uit op basis van kenmerken van uw auto. Wanneer u Allrisk verzekerd bent maar in een oude auto rijdt, zal de verzekeraar een lagere vergoeding uitkeren bij schade dan wanneer uw auto net nieuw is. Over het algemeen wordt gekozen voor de volgende dekking: Allrisk voor een nieuwe auto, beperkt casco voor een auto tussen de 4 en 8 jaar oud en alleen WA voor een auto ouder dan 8 jaar.

Voordelige polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden wordt omschreven wat wordt vergoed en hoe hoog de vergoeding is die wordt uitgekeerd. Deze polisvoorwaarden verschillen per autoverzekeraar, het is dus verstandig om te bedenken welke vergoeding u het belangrijkst vindt en te controleren of dit in de polisvoorwaarden staat opgenomen.

Eigen risico

Voor het uitkeren van een vergoeding rekenen sommige verzekeraars een eigen risico. Een hoger eigen risico gaat soms samen met een lagere premie maar dit is niet altijd het geval. Let bij het afsluiten van een autoverzekering op de hoogte van het eigen risico zodat u achteraf niet voor een verrassing komt te staan.

Maandelijkse premie

Wanneer u geld wilt besparen op uw autoverzekering is het vooral lonend om de premies van de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Autoverzekeraars vragen namelijk sterk wisselende prijzen voor dezelfde verzekering, waardoor u waarschijnlijk een lagere premie kunt betalen en toch dezelfde dekking houdt.

Kies de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Om erachter te komen welke autoverzekering het best scoort op polisvoorwaarden, eigen risico en ook de goedkoopste premie heeft voor de beste dekking kunt u een vergelijkingssite gebruiken. Uw autoverzekering vergelijken op Autoverzekering.nl betekent een onafhankelijke vergelijking tussen alle verzekeringen op prijs en kwaliteit. Ook kunt u aangeven wat u het belangrijkst vindt. Zo bent u het best verzekerd voor de laagste prijs.

Sportief georiƫnteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.