Overfinch komt met de Range Rover Sport SVR Supersport!

Overfinch komt met de Range Rover Sport SVR Supersport!

Overfinch staat erom bekend dat ze graag met Range Rovers aan de haal gaan. Nu brengen ze weer een nieuwe creatie naar buiten, met de focus op sportiviteit. In een gigantische SUV. Dit is de Range Rover Sport SVR Supersport!

Hij moet wel heel sportief zijn, de naam “Sport” komt namelijk welgeteld 2 keer voor in de lange naam die deze auto heeft. Overfinch heeft voor deze Range Rover al het carbon gepakt wat ze maar konden vinden, en heeft dit op de auto geplaatst. Zo zijn de luchtinlaten en de motorkap bijvoorbeeld vervangen door carbon onderdelen. Ook heeft de gigant grotere remmen van Brembo achter de dikke velgen zitten.

Over wat er onder de motorkap van de Supersport gebeurt, zegt Overfinch vrij weinig. Wel is er een nieuwe titanium uitlaat geplaatst. Samen met het nieuwe carbon inlaatsysteem zal dit zorgen voor een indrukwekkend kabaal. De motor die standaard in de Range Rover Sport SVR ligt is een 5 liter V8, die 575 PK produceert. Hiermee sprint de auto in 4.5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, en dat terwijl hij standaard 2300 kilo weegt!

Wil je exact weten hoe snel de auto is na de aanpassingen van Overfinch? Dan moet je er eentje kopen. Maar je moet er wel snel bij wezen, Overfinch bouwt namelijk slechts 25 stuks van de Range Rover Sport SVR Supersport.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.