Overfinch geeft Ranger Rover een duistere look

Overfinch geeft Ranger Rover een duistere look

Tuner Overfinch pakt al sinds 1975 Range Rovers aan en heeft onlangs zijn nieuwe limited edition Velocity-model onthuld met een carbon fiber motorkap, carbon fiber wielkastlijsten en geheel nieuwe 23-inch Cyclone wielen.

De auto wordt gepresenteerd in een Satin Obsidian exterieur met zwart goud badging en een op maat gemaakt Ebony Lumiere interieur. De nieuwe motorkap en wielkastlijsten vormen een aanvulling op het ontwerp van de Range Rover, terwijl de grille, de voor- en achterbumper en de opvallende differser de SUV een meer gespierd en imposant profiel geven. Het Overfinch-uitlaatsysteem verbetert uiteraard de V8-soundtrack van de Range Rover.

De limited edition Overfinch is beschikbaar voor Range Rover modellen met de lange wielbasis. Zoals met elke Overfinch, kan de Range Rover Velocity voor worden gepersonaliseerd met een reeks opties, waaronder Crushed Carbon. Fijne lagen koolstofvezel worden met de hand gesneden en gelegd, wat resulteert in een ‘intens en uniek patroon’, waarbij ervoor wordt gezorgd dat geen twee stukken hetzelfde zijn. Binnenin heeft de Velocity een op maat gemaakt Lumiere interieur. De zeshoekige stiknaden vallen fraai in het volledig van leer vormgegeven interieur. Wat de prestaties betreft wordt de Velocity aangedreven door een 5,0-liter V8 met 520 pk, waarmee de SUV een topsnelheid van 230 km/h haalt. De prijzen voor de Overfinch Velocity beginnen bij £249.990,- wat neerkomt op ruim €290.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.