Oude glorie: Lotus Evora Sport 410 GP Edition!

Oude glorie: Lotus Evora Sport 410 GP Edition!

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

Veel mooier dan dit ga je je kleurstelling niet krijgen!

Wie een beetje kennis heeft van de Formule 1 ziet het direct: Lotus blikt met de GP Edition terug op hun roemruchte kleurstelling uit de jaren ’70 en ’80. In een tijd waar sponsors van elke soort nog met open armen werden ontvangen, was tabaksboer John Player & Sons de hoofdsponsor van het team van Colin Chapman. Of de nicotine enigszins heeft meegeholpen kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar één ding was zeker: de auto’s waren gedurende een periode van 15 jaar ontzettend sterk. Tussen 1972 en 1986 wonnen ze vijf kampioenschappen, waarvan er drie constructeurstitels waren.

Toch is hun romantische geschiedenis in de Formule 1 niet de enige reden dat ze vijf Evora’s omtoveren tot mystieke wezens. De wagens zijn namelijk een feestelijke voorbode dat de Evora Sport 410 ook in de Verenigde Staten verkocht gaat worden. Klanten die een GP Edition aan willen schaffen hebben op financieel gebied geluk, want de John Player Special editie kost ongeveer $6.000 dollar bovenop een standaard Evora Sport 410. Laatstgenoemde gaat namelijk voor $104.200 over de toonbank, tegenover $110.000 voor de GP Edition.

Een kleine teleurstelling vinden we echter in de prestaties van de auto. De John Player Special krijgt namelijk net als hun eerbetoon aan James Bond geen extra paarden mee. Achterin ligt nog altijd dezelfde 416 pk sterke 3,5-liter supercharged V6. De 410 Sport rijdt daarmee in precies 4 seconden naar de 100 km/u en houdt pas op met trekken bij de 300 km/u. Lekker krachtig voor zo’n licht wagentje!

Zouden jullie die extra $5.800 overhebben voor deze fantastische GP Edition?

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

Lotus Evora Sport 410 GP Edition

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.