Opvolger Nissan GT-R nog lang niet in zicht…

Opvolger Nissan GT-R nog lang niet in zicht…

2016 Nissan GT-R 45th Anniversary Gold Edition

Je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. De Nissan GT-R is wereldwijd één van de meest geliefde en gerespecteerde sportwagens vanwege zijn ongelofelijke prestaties en dat voor de helft van de prijs van een Porsche 911. Daarbij brengt de GT-R badge ook al bijna een halve eeuw aan geschiedenis met zich mee. Over de decennia heeft het GT-R virus zich wereldwijd verspreid.

We zullen daarentegen nog een goede 5 jaar moeten wachten op de opvolger van het huidige model! Dit bevestigt Nissan in een interview geschreven in het Australische automagazine Motoring. Toen er gevraagd werd naar een eventuele opvolger antwoordde Nissan’s Australische hoofddirecteur ”To be honest, the company is not even talking about it”. Toen er gevraagd werd naar een eventuele start van productie antwoordde hij ”It’s certainly not 2018, and I can’t even see it in 2019”.

Er wordt gespeculeerd dat de Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo elementen heeft die we kunnen terug vinden in de nieuwe Nissan GT-R, maar niks is nog zeker. Het is in deze tijd niet zo gebruikelijk meer dat autofabrikanten zich langer dan 10 jaar blijven vasthouden aan één model. Neem als voorbeeld Aston Martin; de huidige GT-R werd ongeveer in de zelfde periode gelanceerd als de DB9. Sindsdien heeft Aston Martin de DBS, V12 Vantage en de nieuwe V12 Vanquish op de markt gebracht. Sommige modellen zoals de V12 Vantage kunnen we natuurlijk niet meerekenen als opvolger van de DB9. Maar we zien wel voortgang in techniek en styling. Hoewel de GT-R zelf ook wat kleine operaties heeft gehad hier en daar, hebben we in feite nog wel het zelfde model in de showroom staan. En die zullen we dus hoogst waarschijnlijk nog ruim 5 jaar blijven zien!

Nissan heeft echter nog geen twee maanden geleden laten weten dat er nog genoeg uit het huidige model te halen is. Ik citeer: ”We are very serious about this car and it’s future”. Dus de diehard GT-R fan heeft nog genoeg om naar uit te kijken! Nissan heeft daarbij ook laten weten dat het huidige 550 pk sterke V6 motorblok in principe ook in het volgende model gaat komen te liggen. Wellicht gaat Nissan wel gebruik maken van hybride of elektronisch geassisteerde technologie zoals veel autofabrikanten al doen.

De vraag blijft wanneer!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.