[Opmerkelijk] Man vraagt vriendin ten huwelijk via flitspaal

[Opmerkelijk] Man vraagt vriendin ten huwelijk via flitspaal

Wie wel eens op de verkeerde plekken in Duitsland te hard heeft gereden weet dat je per post een foto ontvangt als bewijs dat jij daadwerkelijk achter het stuur zat ten tijde dat de overtreding werd geconstateerd. De Duitser Christian Breier besloot hier handig gebruik van te maken!

Anja Thomas, de vriendin van Christian, had hem ooit eens gezegd dat áls hij haar ten huwelijk zou vragen, zijn aanzoek er een moest zijn om nooit te vergeten. Zo kwam hij op het zeer originele idee om met de tekst ‘Wil je met mij trouwen?’ op de vooruit van de auto van zijn vriendin nét iets te hard langs een flitspaal te rijden. Na vijf mislukte pogingen zag hij een flits en wist hij dat de foto met zijn bijzondere vraag zou worden opgestuurd naar zijn vriendin.

Echter stond de auto van Anja niet op haar naam maar op die van haar moeder en zo was het Christians schoonmoeder die de post van de Duitse politie opende. ,,Ze was licht in shock toen ze de foto zag.” Toen zij van de schrik was bekomen en er inmiddels achter was gekomen dat hij niet met haar wilde trouwen maar met haar dochter, gaf zij de boete inclusief foto’s terug aan haar schoonzoon. Hij plaatste deze volgens in de gezamenlijke brievenbus van hem en zijn vriendin en op Eerste Kerstdag vroeg hij haar de post te gaan halen.

,,Nadat ik de post gelezen had, zag ik Breier op zijn knieën zitten, met een ring. Natuurlijk zei ik ‘ja’“, vertelde zijn vriendin aan de Engelse krant Mirror.

Zelf proberen?
Het is leuker om zelf iets te verzinnen om je vriendin op een ludieke manier ten huwelijk te vragen, op de ouderwetse manier mag natuurlijk ook! Maar mocht je het nou toch ook zelf willen proberen; doe dit dan niet in Nederland! Ten eerste zetten de flitspalen in Nederland de achterkant van je auto op de foto en ten tweede zijn de boetes in Nederland een stuk hoger dan in Duitsland. Christian was voor zijn aanzoek slechts €15,- kwijt voor een overschrijding van de maximumsnelheid met 10 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.