Opel zet vol in op de nieuwe Astra in 2022!

Opel zet vol in op de nieuwe Astra in 2022!

Opel heeft een veelbewogen jaar achter de rug. Het merk maakte indruk met de nieuwe Mokka en Mokka-e, de wereldpremière van de geheel nieuwe Astra, de onthulling van de unieke Manta GSe ElektroMOD en tal van andere modellen. Het succesvolle jaar wordt onderstreept door de verschillende onderscheidingen die Opel in de wacht sleepte – waaronder het Gouden Stuurwiel 2021* – en de video ‘Best of Opel 2021’. In 2022 vervolgt Opel zijn reis om zich nadrukkelijk op de kaart te zetten als efficiënt, elektrisch en emotioneel aantrekkelijk automerk. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de nieuwe generatie Opel Astra die over enkele maanden op de weg te zien zal zijn.

Er is ook een andere reden waarom 2022 een bijzonder jaar is voor Opel: het merk viert dan zijn 160-jarig bestaan. Adam Opel legde in 1862 de basis voor het bedrijf dat evolueerde van een naaimachinefabriek en ‘s werelds grootste fietsenfabrikant tot de fabrikant van een internationaal gerespecteerd automerk. Na 160 jaar transformeert Opel opnieuw: ditmaal van een traditionele autofabrikant naar een dienstverlener op het gebied van elektrische mobiliteit. Tegen 2028 zal Opel in Europa uitsluitend 100% elektrisch aangedreven modellen leveren.

“We realiseren vandaag al de toekomst van de autoindustrie – gedurfd en puur in design, emotioneel en opwindend in elk opzicht”, zegt Opel-CEO Uwe Hochgeschurtz. “De nieuwe Astra en Astra Sports Tourer gaan in 2022 de weg op, samen met de nieuwe Grandland. Tevens presenteerden we onlangs de Vivaro-e HYDROGEN, een lichte bedrijfswagen met een waterstof-brandstofcel die voldoet aan alle behoeften. Het is een aanvulling op het aanbod van CO2-vrije, duurzame aandrijfsystemen. Deze modellen vormen belangrijke pijlers waarmee we ons succes in 2022 verder uitbouwen.”

Nieuwe Astra, Grandland en Rocks-e

Vanaf het begin van het nieuwe jaar draait de Opel-fabriek in Eisenach weer op volle toeren. De productie van de nieuwe Opel Grandland (inclusief de elektrische plug-in hybrideversies) start daar in januari, waarna de SUV al snel aan klanten geleverd zal worden. De nieuwe Opel Rocks-e is al geïntroduceerd, vooralsnog alleen in Duitsland, waar Opels eerste SUM (Sustainable Urban Mobility) al door 15-jarigen met een AM-rijbewijs** mag worden bestuurd.

Behalve de kleine Opel Rocks-e zal ook de grootste Opel de aandacht op zich vestigen: de nieuwe Opel Movano is er ook als elektrische Movano-e. Daarmee is elke lichte bedrijfswagen van Opel naar wens leverbaar met batterij-elektrische aandrijving. Tevens werd het bedrijfswagenaanbod van Opel onlangs uitgebreid met de nieuwe Opel Vivaro-e HYDROGEN. Deze emissievrije bedrijfswagen met een waterstof-brandstofcel biedt een actieradius van meer dan 400 kilometer (WLTP***), terwijl het tanken van waterstof slechts drie minuten duurt.

Opel zet het elektrificatie-offensief onverstoord voort – van lichte personenvoertuigen (quadricycles) tot en met lichte bedrijfswagens. De meeste aandacht gaat de komende maanden uit naar de nieuwe generatie Opel Astra. Na zijn première afgelopen september komt de vijfdeurs Astra hatchback in het vroege voorjaar op de markt, ook als krachtige, efficiënte, elektrische plug-in hybride. De volledig elektrische Opel Astra-e maakt in 2023 het aanbod compleet. Verder beleeft de nieuwe Opel Astra Sports Tourer binnenkort zijn werelddebuut. De stationwagenversie is vanaf het late voorjaar verkrijgbaar als elektrische plug-in hybride en met conventionele aandrijving. Daarmee biedt Opel medio 2022 niet minder dan elf geëlektrificeerde modellen, inclusief de bedrijfswagens.

Jubileumjaar 2022

Opel heeft een lange traditie in het ontwikkelen van het merk en de modellen om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. In het 160e jaar van Opels bestaan wordt dit vooral bewezen door de succesvolle Astra en Corsa. Laatstgenoemde model zag veertig jaar geleden het levenslicht, in de herfst van 1982. Sinds de eerste generatie Opel Corsa onderstreept het model keer op keer hoe Opel toptechnologie efficiënt, tastbaar en betaalbaar maakt voor klanten in alle voertuigklassen, met indrukwekkende registratiestatistieken en talrijke onderscheidingen.

Niet voor niets staan de Opel Astra en zijn voorganger, de Opel Kadett, algemeen bekend als constante maatstaven in hun klasse. Zestig jaar geleden werd de Opel Kadett A gelanceerd, een auto die in de daaropvolgende decennia een beslissende rol zou spelen in het vormgeven van zijn segment. Beide modelseries – de Opel Kadett/Astra en Opel Corsa – combineren nog altijd traditie met innovatie in elke nieuwe generatie, terwijl ze nu toekomstige mobiliteit werkelijkheid maken met geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Opel is hard op weg naar een CO2-vrije toekomst. Niet alleen met zijn modellen, maar ook met de aandrijfsystemen. Het merk demonstreert deze vooruitgang op verschillende locaties. Opel en Stellantis zijn voornemens om volgend jaar een giga-batterijfabriek in Kaiserslautern te bouwen. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het plan om het hoofdkantoor van Opel in Rüsselsheim om te vormen tot een groene campus als het toekomstige Duitse hoofdkwartier van Stellantis.

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.