Opel Corsa met 1.200 pk VS Ferrari 488 Pista!!

Opel Corsa met 1.200 pk VS Ferrari 488 Pista!!

Een dodelijke sleeper die worstelt met tractie en een poging waagt om de Ferrari 488 Pista op z’n plek te zetten, beter gaat het niet worden…

Met een atmosferische 1,6-liter benzinemotor die in de jaren negentig 107 pk produceerde, kan de Opel Corsa in zijn sportieve GSi-vorm geen schijn van kans zijn voor de machtige Ferrari 488 Pista. Echter, deze standaard ogende (nou ja, als we de rolkooi, geventileerde achterruit en andere onderdelen buiten beschouwing laten) Corsa is een wolf in schaapskleren door er een twee, 2,0-liter viercilindermotoren in te proppen.

Met een kolossale 1.200 pk en een koppel van 1.300 Newtonmeter moet de oude Corsa een echte giller zijn om in te rijden, aangezien hij slechts ongeveer 1250 kilo weegt. Misschien is “hot” niet het meest nauwkeurige woord, aangezien de kleine Corsa ronduit gevaarlijk moet zijn om te rijden, gezien het ontbreken van antiblokkeerremmen of tractiecontrole.

Adam kocht de auto vele maanden geleden en betaalde slechts £300 voordat hij in de loop van 10 jaar maar liefst £ 50.000 (bijna €70.000,- vandaag de dag ) investeerde om van de Corsa een tweemotorig monster te maken. Om het te vergelijken met een Pista vergt moed, vooral omdat de subcompacte hatchback een handgeschakelde vijfversnellingsbak heeft, uiteraard zonder launch control.

Zoals je van zo’n constructie zou verwachten, is tractie ver te zoeken, maar als hij eenmaal al dat vermogen op de weg weet te brengen, is de Corsa een absolute raket. De beelden aan boord laten zien hoe indrukwekkend het monster is, en hoewel het de dragrace verloor, slaagde het erin de Pista met zijn “slechts één motor” te verslaan in de daaropvolgende rollende race.

Het derde duel bestond uit een remtest, en we hoeven je niet te vertellen welke auto heeft gewonnen. Adam trapte zo hard op de rem dat het zonnedak van zijn Corsa dichtging…

Thomas Heule