Op deze datum gaat de verlaging naar 100 km/h in!

Op deze datum gaat de verlaging naar 100 km/h in!

Vorige maand is een coalitie akkoord tot stond gekomen met betrekking tot een pakket aan maatregelen omtrent het stikstofprobleem. Eén van die maatregelen betreft de verlaging van de snelheid naar maximaal 100 km/h op de Nederlandse snelwegen.

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft aan de Tweede Kamer dat de landelijke verlaging naar maximaal 100 km/h naar verwachting halverwege maart 2020 in werking zal treden. Belangrijk is dat alle bebording op de snelwegen is aangepast en dat heeft dus nog even tijd nodig. Rijkswaterstaat zal die aanpassing doorvoeren in één lang weekend van donderdagavond 12 maart tot en met maandagochtend 16 maart. In het geval dat de geplande werkzaamheden niet door kunnen gaan – bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer – zullen de werkzaamheden worden verplaatst naar het lange weekend van donderdag 26 maart tot en met maandag 30 maart.

De maximumsnelheid zal op autosnelwegen waar op dit moment overdag nog harder gereden mag worden dan 100 km/h, verlaagd worden naar maximaal 100 km/h. Een lichte troost: tussen 19:00 en 06:00 uur mag er op sommige stukken nog wel 130 km/h gereden worden.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.