Ook Nissan heeft gesjoemeld met emissie-testen!

Ook Nissan heeft gesjoemeld met emissie-testen!

Nissan Dieselgate

Staan we hier nog van te kijken? Nee. Het zou ons niet verbazen dat iedere autofabrikant sjoemelt met de uitstoot-waardes.

Volkswagen ging diep door het stof door ‘dieselgate’, bij Fiat is sjoemelsoftware in de auto’s gevonden en ook Subaru heeft toegegeven foutieve emissie-waardes te hebben gecommuniceerd. En alsof dat nog niet genoeg is, komt nu ook de bouwer van de legendarische reeks GT-R’s met slecht nieuws…

BBC News komt met het bericht dat Nissan ook heeft gesjoemeld met emissie-informatie. En de Japanse-autofabrikant zal nu boeten, heel hard boeten. Het gaat volgens Nissan alleen om auto’s verkocht in Japan, maar sinds het nieuws wereldkundig is gemaakt, is het aandeel Nissan al meer dan 5% gezakt!

Het voorval is aan het licht gekomen tijdens een vrijwillig onderzoek en Nissan heeft een statement afgegeven dat ze op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. Deze misstap is niets vergeleken met de misstap die Volkswagen, maar we zijn benieuwd welke hoge pief van Nissan het boetekleed aan zal trekken en het veld zal ruimen.

Nissan GT-R Track Edition

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.