ONTHULD: De nieuwe Mercedes GLE!

ONTHULD: De nieuwe Mercedes GLE!

Mercedes GLE

Mercedes produceert SUV’s zoals Porsche 911’jes ter wereld brengt en nu komen de Benzers met de nieuwe GLE.

Voor wie nu nog denkt ‘Waar blijft de nieuwe ML?’ Die bestaat niet meer. De GL is de vervanger van de ML en de toevoeging ‘E’ komt voort uit het feit dat ie groter is dan de GLC maar kleiner dan de GLS. Zo, weer wat geleerd vandaag.

Zo’n GLE, is dat wat? Mja, er zit een bult techniek in waar je een jaar voor nodig hebt om te begrijpen, maar laten we een paar opties noemen: spraakbesturing a la Siri, een geheugen wat onthoud dat je iedere donderdagavond gaat mountainbiken en je daar in de middag op attendeert en het gebruikelijke infotainmentgebeuren wat je gewend bent van Mercedes. En, verklaar ons voor gek, maar het dashboard doet enigszins denken aan de vorige generatie Ford GT. Wel de geüpdate versie dan en in plaats van een motor achter je voorstoelen, heb je nu nog twee zitrijen. Twee rijen? Ja, twee!

En oke, je GLE zal (nog) niet zo snel zijn als een Ford GT. Je kunt wel grote motoren kiezen, maar nog geen AMG. De grootste rakker is de GLE 450 met 367 pk en 500 Nm. Een volledig nieuwe zes-in-lijn welke ook nog een 22pk sterke elektromotor heeft ‘voor het geval dat’. Mocht je de GLE willen bestellen, kruis dan ook even de luchtvering-optie aan, die filtert zoveel mogelijk oneffenheden in de weg voor je weg om je als een vorst te vervoeren. Maar de start van onze mening begon met ‘Mja’ en dat is niet zonder reden. Het exterieur is naar ons idee niet meer zo prikkelend en scherp zoals we het van de vorige generaties gewend zijn. Een AMG-pakket zal hem meteen een aantrekkelijker uiterlijk geven, maar de oude ML’s & GL’s trokken je aandacht al zonder zo’n pakketje en dat mist nu gewoon bij de nieuwe GLE.

De nieuwste ML-vervanger zien? Ga naar de autosalon van Parijs aankomende oktober. Maar voor nu, wat vind jij van de nieuwe GLE?

Mercedes GLE

Mercedes GLE

Mercedes GLE

Mercedes GLE

Mercedes GLE

Mercedes GLE

Mercedes GLE

Mercedes GLE

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.