One-off Pagani Zonda Aether gaat naar de veiling!

One-off Pagani Zonda Aether gaat naar de veiling!

De Pagina Zonda, een Italiaanse sportauto die zijn oorsprong vindt in 1999 en officieel in 2013 uit productie ging, is nog steeds relevant als we 2020 naderen. Zonda’s worden op verzoek nog altijd gemaakt, maar slechts zelden wordt er een te koop aangeboden.

Een van de laatste Zonda’s gebouwd door Pagani en tegelijkertijd een van de krachtigste is de Aether uit 2017. Onnodig om te zeggen dat het een one-off exemplaar is en het de eerste Zonda betreft die op een veiling wordt aangeboden. We kijken naar een Roadster variant van de onsterfelijke supercar, afgewerkt in ‘naakt carbon’ met matte en glanzende carrosserie-accenten. Tussen de roof scoop en de grote achterspoiler ligt de machtige 7,3-liter V12 van Mercedes-AMG en levert 760 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen. Als je bekend bent met de auto’s van Pagani zul je de groene startknop herkennen uit de Zonda R. Nadat je het gaspedaal intrapt zal al het vermogen worden gestuurd naar de achterbanden.

De one-off Pagani Zonda Aether wordt op 30 november in Abu Dhabi via RM Sotheby’s rechtstreeks aangeboden door zijn oorspronkelijke eigenaar. De roadster zal naar verwachting ergens tussen de $4,5 en $5,5 miljoen opbrengen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.