One-off Mercedes CLK DTM AMG P900 te koop in Nederland!

One-off Mercedes CLK DTM AMG P900 te koop in Nederland!

Het is niet de eerste keer dat wij schrijven over een bijzondere auto bij Auto Leitner. Maar dit keer hebben zij wel iets héél bijzonders staan…

Enkele weken geleden hadden we het nog over een zwarte Mercedes-Benz CLK DTM AMG en ook dit keer heeft Auto Leitner een CLK DTM AMG op de kop weten te tikken. Dit exemplaar is echter nog een stukje zeldzamer.

Zoals eerder beschreven zijn er van de ‘gewone’ coupé 100 stuks en van de cabrio slechts 80 stuks gebouwd. Beide varianten zijn uitgerust met een 5,5-liter V8 met compressor die er 582 pk uit weet te persen; nagenoeg hetzelfde blok als in de SLR McLaren en zeer indrukwekkend voor 2004.

De 6,2-liter V8 die we kennen van de latere AMG-modellen is uiteraard niet zomaar uit de lucht komen vallen, deze moest worden getest. Mercedes-Benz heeft er voor gekozen om dit blok te testen in het specifieke model waar we nu naar kijken: de Mercedes-Benz CLK DTM AMG P900, de enige CLK DTM AMG ter wereld met de 6,2-liter V8 in plaats van de 5,5-liter V8. Daarnaast is de achterspoiler nog een stukje groter en beschikt de auto over vier uitlaatpijpen in plaats van twee. Later heeft Mercedes-Benz deze auto nog gebruikt bij de ontwikkeling van de CLK 63 AMG Black Series.

Je zou denken dat dit model ergens veilig in een verzameling staat, maar hij staat inmiddels gewoon in de showroom in Alkmaar. De advertentie is nog niet helemaal compleet, maar we kunnen al wel zien dat de auto pas 1000 kilometer heeft gereden en dat Auto Leitner er €595.000,- voor vraagt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.