One-off Aston Martin V12 Zagato te koop!

One-off Aston Martin V12 Zagato te koop!

Deze unieke Aston is een pre-productiemodel.

De one-off werd onthuld op de Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2011 om de 50e verjaardag van de iconische DB4GT Zagato te vieren. Tijdens het evenement won de auto de “Design Award for Concept Cars and Prototypes” en werd vervolgens in productie genomen met als resultaat 64 auto’s.

De V12 Zagato die hier te koop wordt aangeboden was een van de twee pre-productievarianten en is de enige auto die uitsluitend is gemaakt van aluminium in plaats van aluminium en carbon fiber waaruit de 64 productieauto’s zijn gemaakt. De V12 Zagato was tot 2016 eigendom van Aston Martin, toen de auto werd gekocht door een goede Aston Martin-klant die de auto vervolgens een ander kleurtje gaf, het interieur onder handen liet nemen en zelfs de motor liet kietelen. Oorspronkelijk was de auto gespoten in Titanium Grey, maar werd later opnieuw gespoten in Aston Martin Racing Green. Het vermogen van de 5,9-liter V12 zou in ieder geval boven de 530 pk moeten liggen.

“We are very pleased to offer for sale this truly unique Aston Martin V12 Zagato,” zegt de verkoper van de auto. “All of the cars in the limited run of 64 are, of course, very special indeed but this outstanding example is one of only two pre-production cars and the only fully aluminum-bodied model ever made. It has been treated to a meticulous recommissioning by Aston Martin itself and would be a wonderful addition to any collection.”

De prijs van de bijzondere Zagato zo boven de €1 miljoen moeten liggen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.