ONDERWEG: Land Rover Range Rover Velar SVR!

ONDERWEG: Land Rover Range Rover Velar SVR!

Range Rover Velar SVR

Het was natuurlijk wachten op de baby-Range Rover Sport SVR en die komt er nu. De prooi? De BMW X6M.

Laten we eerlijk zijn, een SUV die zo ongelooflijk mooi is en hem dan niet in performance-versie uitbrengen? Precies, als we de geruchten mogen geloven, wordt de gruwelijk lekker grommende baby-SVR gepresenteerd in Genève in maart of New York deze zomer.

Welke motor de brombeer meekrijgt? Henny Huisman zou zeggen: ‘Er kan er maar een de winnaar zijn!‘ En dat is de 5 liter V8 met supercharger. Krijgt de Sport SVR 550 pk mee, de Velar SVR krijgt er waarschijnlijk 540 mee, inclusief 680 Nm koppel. En daarmee wordt de Velar sneller dan de Sport. Het grote broertje wordt in 4,5 seconden naar de 100 geslingerd en vond je dat al verbazingwekkend, de Velar zoeft in 4,2 seconden naar de 100 toe! Dat is formatie Audi RS7 en BMW M3/M4!

En zo’n dikke motor vraagt om een aangepaste carrosserie en ophanging, welke aanpassingen dat zijn, weten we niet, maar de Velar SVR wordt as we speak afgebeuld op de Nurburgring om er zeker van te zijn dat de auto doet wat ie hoort te doen en dat ook vol houd, rondgejaagd worden. Een klein cadeautje van ons: de auto krijgt een nieuwe, agressievere driving-mode mee die speciaal is ingesteld op standje ‘doortrappen’. Oké, oke…

Kon je bij alle andere SVR’s al een feestje maken van het interieur, nu kan dat uiteraard weer. Prijzen? Die zijn nog niet bekend, maar deze zal ergens tussen de dikste Velar van dit moment en de Sport SVR beginnen. Ergens tussen de €100.000,- en €190.000,- dus, meer weten wij helaas ook nog niet!

Een ding is zeker, dit wordt een hit, net zoals de Land Rover Velar zelf dat al is voor de autobouwer. En er zijn genoeg X6M’s om uit te gaan dagen, die doet de 0 tot 100 sprint ook in 4,2 seconden. Dit wordt nog interessant!

Range Rover Velar SVR

Range Rover Velar SVR

Range Rover Velar SVR

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.