Ombouw: van Audi RS4 naar ABT RS4-R

Ombouw: van Audi RS4 naar ABT RS4-R

Als je je wel eens afvraagt wat er achter de schermen bij ABT Sportsline gebeurt om een auto om te bouwen, zou bovenstaande video moeten bekijken.

De eerste stap is het installeren van de ABT Engine Control (AEC) die het vermogen van 450 pk en 600 Nm in één keer opkrikt tot 530 pk en 690 Nm. Na de installatie van de AEC worden verdere wijzigingen aan het chassis aangebracht: sportstabilisatoren worden gebruikt om de ophanging dynamischer te maken. Vervolgens worden bepaalde onderdelen vervangen voor carbon fiber exemplaren en wordt een nieuw setje velgen gemonteerd. Uiteindelijk wordt de auto uitgerust met een individueel interieur, waarbij de kleinste details niet worden vergeten. Last but not least wordt ABT RS4-R gecontroleerd en op de rollenbank gezet.

De volgende stap is de oefencontrole, een proefrit waar aandacht wordt besteed aan de wegligging, het gevoel en mogelijke bijgeluiden. Het moet binnen de limieten blijven – waar alleen het geluid van de motor zelf hoorbaar en merkbaar moet zijn.

Alles goed gegaan? Dan volgt er nog één laatste inspectie alvorens de auto wordt afgeleverd!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.