‘Oldtimers’ rijden met hun Volvo’s helemaal naar Suzuka Circuit!

‘Oldtimers’ rijden met hun Volvo’s helemaal naar Suzuka Circuit!
Shogun Trophy, klassiekers, oldtimers, Japan, Suzuka Circuit
Bron: © Dumpert

Deze enthousiaste ‘oldtimers’ rijden (een groot deel van) de ‘Shogun Trophy‘. Een rit van ruim 7.000 kilometer over de 4 eilanden van Japan. Hierna rijden ze met hun Volvo’s helemaal naar Suzuka Circuit! Misschien nog een hot-lap?

Dit weekend rijden de coureurs uit de koningsklasse hun rondjes op het Suzuka Circuit in Japan. Het kan een leuk weekend worden voor (Nederlandse) F1-liefhebbers, want Verstappen kan zondag al zijn tweede kampioenschap winnen. En blijkbaar zijn deze mannen bereid om de kilometerstand een flinke boost te geven. We zien een Volvo 240, twee Volvo P221‘s (1965) en Volvo B18 (1964).

Goed, ze gaan natuurlijk niet de gehele reis achter het stuur zitten. Een initiatiefnemer reageert op de foto; “Leuk om onze Shogun Trophy hier tegen te komen! De auto’s zijn overigens niet helemaal naar Japan gereden, maar zijn met de boot gevaren naar Yokohama. Daar zijn ze gestart aan een rit van 7000 kilometer over alle 4 de Japanse eilanden”.

Best logisch natuurlijk, want een (bijna) volledige reis naar Japan met de auto is zo’n 23.000 kilometer. Twee jaar geleden maakte een koppel namelijk deze lange reis naar de Aziatische eilanden.

We wensen het viertal een goede reis!

Meer lezen? Bekijk dan ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.