Officieel: Rolls-Royce Ghost Extended

Officieel: Rolls-Royce Ghost Extended

Aan het begin van deze maand introduceerde Rolls-Royce de vernieuwde Ghost en nu presenteren zij de versie met verlengde wielbasis. Hij biedt, op de Phantom Extended na, de meeste beenruimte die je in een auto kunt krijgen.

Het is dan ook 17 centimeter langer dan het standaardmodel en biedt daardoor uitzonderlijke beenruimte achterin. Rolls-Royce wilde de elegante en tijdloze lijnen van de normale versie zoveel mogelijk behouden. Zoals bij de meeste LWB uitvoeringen, vinden we de meeste uitzonderlijke luxe in het interieur waar de Ghost voor het eerst kan worden uitgerust met een verstelbare “Serenity Seat”. Rolls-Royce zegt dat het dat soort comfort biedt dat je alleen vindt in de cabine van een high-end zakenvliegtuig.

Tussen de achterbank is uiteraard een koelkast geplaatst om je champagne in te koelen. Rolls-Royce implementeerde twee koelmodi voor zowel vintage als niet-vintage champagne voor de optimale serveertemperaturen. Naast de hoogwaardige functies en maar liefst 100 kilogram aan akoestische dempingsmaterialen, is de 2021 Rolls-Royce Ghost Extended op technologisch vlak de meest geavanceerde Rolls-Royce ooit. Het wordt geleverd met onder meer een geavanceerd luchtfiltersysteem en laserkoplampen met een bereik van meer dan 600 meter.

Ondersteund door het Architecture of Luxury-platform van het merk, gebruikt de vernieuwde Ghost Extended de bekende 6,75-liter V12-motor die 571 pk en 850 Nm koppel levert. Een nieuw ontwikkelde ophanging verbetert de ‘Magic Carpet Ride’-ervaring door middel van variabele schokdempers. Een Nederlandse prijs is helaas nog niet beschikbaar.

 

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.