OFFICIEEL: Porsche 911 GT3 RS sneller over de Ring dan de 918 Spyder!

OFFICIEEL: Porsche 911 GT3 RS sneller over de Ring dan de 918 Spyder!

De 918 Spyder heeft een van de snelste Nurburgring-rondetijden in handen. Dat het sneller kan, weten we, maar dat de nieuwe 911 GT3 RS onder die tijd zou duiken, hadden wij niet aan zien komen!

Er zijn van die mensen die vrijwel onmogelijke dingen doen met gemotoriseerde voertuigen, Max Verstappen en Ken Block kennen we wel. Maar de naam Kevin Estre zegt je waarschijnlijk vrij weinig, terwijl dat toch wel zou moeten! Hij is namelijk verantwoordelijk voor de monstertijd die de Porsche GT2 RS op de klok heeft gezet: 6 minuten en 47,3 seconden. Het record wat nog steeds staat voor een productie auto, inderdaad.

En waar de 918 Spyder in 6 minuut 57 rond de Groene Hel af heeft gelegd, schiet Kevin met de gloednieuwe 911 GT3 RS onder die tijd door met 6 minuut en 56,4 seconden! Ben je al verbijsterd? Het meest verbazingwekkende moet nog komen. De huidige GT3 RS is 24 seconden sneller dan de vorige generatie, vier-en-twintig seconden! Iedereen die een beetje verstand heeft van racen, weet dat dit een immense verbetering is! De engineers van Porsche hebben een geweldige auto neergezet.

Voor degene die nu denkt ‘die Kevin Estre heeft een setje ballen waar menig stier jaloers van wordt’, dat valt op zich wel mee. Want ook Lars Kern, een van de productierijders van Porsche, zoefde in tijden onder de 7 minuten over de Ring en zijn tijden verschilde maar tienden van seconden met de tijden van Estre. Het bevestigd de handelbaarheid van de auto maar weer eens en dat de auto perfect in harmonie is!

Wij zien benieuwd wanneer we de eerste consumenten-GT3 RS over de Ring wordt gejaagd terwijl die in de revlimiter gebanjerd wordt. Want de 6 cilinder die tot 9.000 toeren door wordt gehaald, magisch!

911 GT3 RS

911 GT3 RS

911 GT3 RS

911 GT3 RS

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.