Officieel: Polestar Precept gaat in productie!

Officieel: Polestar Precept gaat in productie!

Niet zo’n fan van de Polestar 1 en 2? Wellicht ben je meer te spreken over de looks van de Precept, die totaal niet lijkt op de eerder genoemde modellen.

De éen vindt het niets, de ander vindt de auto’s van Polestar prachtig. Zojuist heeft het merk aangekondigd dat het eerder getoonde concept van de Precept daadwerkelijk in productie gaat. De ontwikkeling is al in volle gang en er werken al meer dan 130 mensen in het VK aan.

De beslissing is genomen nadat het merk zich realiseerde dat mensen het model mooi vinden en dat er een markt moet zijn voor zo’n mooie, sportieve, volledig elektrische auto. Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, zei: ”Stunning. Spectacular. Cutting-edge. We’d like to see it on the road!’ – this is what the press wrote about Precept and the public said, ‘We want it’, so we decided to build it.”

Polestar laat weten dat een belangrijk onderdeel van de Precept de lichtgewicht constructie van carbon fiber en duurzame materialen is: ”The interior of Polestar Precept features a mix of sustainable materials including recycled PET bottles, reclaimed fishing nets and recycled cork vinyl. A flax-based composite, developed by external partner Bcomp Ltd., is featured in many interior and some exterior parts. Polestar’s ambition is to bring much of this sustainability into production.”Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.