Officieel: Lamborghini Huracán EVO RWD!

Officieel: Lamborghini Huracán EVO RWD!

Less is more, zegt men wel eens!

De achterwielaangedreven Huracán EVO RDW heeft namelijk mínder vermogen dan een standaard Huracán EVO. De EVO RWD moet het doen met 610 pk, in plaats van de 630 pk waar de vierwielaangedreven Huracán het mee moet doen. Ter vergelijking; de reguliere Huracán heeft standaard 610 pk en het RDW model 580 pk.

Bovendien is er ook aan het gewicht van de Huracán EVO geschaafd. 33 kilogram gewichtsbesparing is niet veel, maar bij supercars van dit niveau scheelt elke gram en het gewicht komt nu uit op 1389 kilogram. Deze besparing is echter niet genoeg om het verlies in pk’s goed te maken. Met het nieuw ontwikkelde traction control weet de Huracán EVO RDW zich in 3,3 seconden van 0 tot 100 km/h te katapulteren. Dat is bijna een halve seconde langzamer dan zijn broer waarbij het vermogen naar alle vier de wielen gestuurd wordt. Voor beide auto’s is de topsnelheid wel gelijk, namelijk 325 km/h. Ook de prijs van de RWD zal lager liggen dan die van de ‘gewone’ EVO, mede door een lager BPM-bedrag.

Qua uiterlijk zijn er minimale verschillen ten opzichte van de twee. De grootste verschillen zijn aan de voorkant merkbaar, waar de RWD een strakkere en scherpere neus heeft gekregen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.