Officieel: Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder!

Officieel: Lamborghini Huracán EVO RWD Spyder!

De EVO RWD Spyder is de nieuwste in een nog altijd groeiend assortiment Huracán-modellen.

Er zijn al meerdere hardcore versies van de Lamborghini Huracán om uit te kiezen: de EVO coupé en cabriolet met vierwielaandrijving, en de EVO-coupé met achterwielaandrijving. Nu is er een vierde: de Lamborghini Huracán Evo RWD Spyder rondt de line-up af met een cabriodak en het vermogen uitsluitend op de achterwielen.

De Huracán Evo RWD Spyder heeft een 5,2-liter V10, net als zijn dichte broer, wat hem goed maakt voor 610 pk en 560 Nm koppel. Dat stelt de RWD Spyder in staat om in slechts 3,5 seconden naar de 100 km/h te sprinten en op een topsnelheid van 324 km/h te komen. Ter vergelijking: dat is een klein beetje langzamer dan de EVO RWD coupé, die in 3,3 seconden naar 100 km/h sprint en uitkomt op 325 km/h.

De softtop is verkrijgbaar in een aantal verschillende tinten, zodat eigenaren hun tops kunnen mixen en matchen met de al uitgebreide selectie aan kleuren voor het exterieur van de Huracán EVO. Het gebruik van lichtgewicht materialen zoals aluminium en carbon fiber in het chassis en de dakconstructie helpt de EVO RWD Spyder relatief licht te houden. Nederlandse prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.