Officieel: Lamborghini Aventador SVJ Xago Edition

Officieel: Lamborghini Aventador SVJ Xago Edition

Het persoonlijke aanpassingsprogramma van Lamborghini verhuist naar online, en dat moet even onder de aandacht worden gebracht.

Lamborghini introduceerde eerder dit jaar de dakloze versie van de Aventador SVJ en de Italiaanse autofabrikant is nu alweer in het nieuws met een speciale editie. Lamborghini introduceerde de SVJ Xago Edition naast de aankondiging van het nieuwe virtuele Ad Personam, het uitgebreide aanpassingsprogramma van Lamborghini dat zich nu ook online gaat afspelen. Normaliter komen kopers speciaal naar Italië voor het uniek personaliseren van hun nieuwe aanwinst, maar dankzij Corona gebeurt dit momenteel nog maar minimaal.

Lamborghini zegt dat de Xago het zeshoekige ontwerpethos van het merk viert, dat inspiratie putte uit de ‘hexagonale wolken op de noordpool op Saturnus’ en de kracht van zeshoeken in de natuur. De autofabrikant produceert slechts 10 exemplaren en ze zijn gereserveerd voor klanten die hun auto bestellen via de virtuele Ad Personam-studio van de autofabrikant. De buitenkant heeft een uniek ‘vervaagd zilver-effect’. Elk heeft een unieke kleurstelling in contrasterende kleuren, glanzend zwarte Niero Ad Personam-velgen, unieke contrasterende stiksels aan de binnenkant en exclusieve zitpatronen. Elk Xago Edition-model heeft ook een genummerd plaatje, wat aangeeft dat het om een exclusief model gaat. De Lamborghini Aventador SVJ Roadster beschikt over de V12-motor die 770 pk en 720 Nm koppel op de weg zet. Sprints tot 100 km/h duren 2,8 seconden en de topsnelheid ligt op 350 km/h.

Lamborghini verwacht tegen het einde van het jaar meer dan 150 Ad Personam-consultants online te hebben verricht. Vanaf deze maand kunnen klanten de eerste consultaties vooraf bij hun lokale dealer boeken, met technologie die het volledige proces helpt voltooien.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.