Officieel: Ferrari Roma met 620 pk!

Officieel: Ferrari Roma met 620 pk!

Na de modellen die vernoemt zijn naar Italiaanse steden zoals Maranello, Modena en Portofino, is hier Ferrari Roma die de bijnaam van de hoofdstad draagt.

Ferrari zegt dat het stijlvolle, minimalistische ontwerp van de Roma een eerbetoon is aan het bruisende leven van die stad in de jaren vijftig en zestig. Als je goed kijkt, lijkt de soepele vorm hints naar het verleden te bevatten door te verwijzen naar modellen van die tijd, zoals de 250 GT Berlinetta Lusso en 250 GT 2+2. De Roma gebruikt een versie van Ferrari’s 3,9-liter twin-turbo V8 die 620 pk en maar liefst 760 Nm produceert. Deze ligt voorin en is gekoppeld aan de nieuwe 8-traps DCT-transmissie, die voor het eerst in de SF90 Stradale debuteerde.

Volgens de specificaties die Ferrari opgeeft bereikt de Roma de 100 km/h in 3,4 seconden en is hij in staat om een topsnelheid van 320 km/h te bereiken.

Hoewel het ontwerp van de Roma retro-inspiraties heeft, vooral een visuele gelijkenis met de Daytona, houden de ontwerpers van Ferrari het modern met functies zoals adaptieve LED-koplampen en de in de deuren verzonken handgrepen. De achterkant draagt expansief glas dat veel licht in de cabine lijkt te brengen en tegelijkertijd een goed zicht naar buiten biedt. Aan de binnenkant gebruiken Ferrari’s ontwerpers een, voor Ferrari, ongewone scheiding tussen bestuurder en passagier. De bestuurder kijkt naar een groot, digitaal instrumentenpaneel en ernaast staat een infotainmentscherm met portretindeling. De passagier heeft een apart scherm zoals we in eerdere modellen hebben gezien.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.