Officieel: Elektrische Ford Mustang Mach-E!

Officieel: Elektrische Ford Mustang Mach-E!

Een Ford Mustang zonder dikke benzineslurper onder de kap? Sinds vandaag bestaat ‘ie officieel!

Vorige week waren autopuristen geschokt toen ze ontdekten dat Ford’s eerste echt elektrische, speciaal gebouwde SUV de naam Mustang zal dragen. Toen de auto volledig werd onthuld, werd het duidelijk dat de naamkeuze het model niet alleen aantrekkelijker maakt, maar ook om de nieuwe auto op de juiste plek te zetten naast de muscle cars die we al kennen. En in alle opzichten, los van de carrosseriestijl of de keuze van de aandrijflijn, lijkt de Mach-E een echte Mustang te zijn. Ford maakte bij de onthulling duidelijk da de Mach-E de eerste grote uitbreiding van de Mustang-line-up is in meer dan een halve eeuw.

De Ford Mustang Mach-E zal volgend jaar in de verkoop gaan als een van de krachtigste elektrische SUV’s op de markt, en het dragen van die naam zou zijn concurrenten moeten doen beven van angst. Verkrijgbaar in achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, moet de Mach-E alle spanning kunnen bieden die men gewoonlijk in een gewone Mustang krijgt. Het top model moet de GT Performance Edition worden met 465 pk en 830 Nm koppel, wat een 0 tot 100 km/h tijd van ongeveer 3,5 seconden betekent. De Mustang Mach-E is verkrijgbaar in twee batterijopties, namelijk 75,7 en 98,8 kWh, en streeft naar een bereik van minimaal 600 kilometer voor de versie met achterwielaandrijving.

Inmiddels is het mogelijk een reservering te plaatsen voor de Ford Mustang Mach-E. Op dit moment kun je door middel van het betalen van $500,-, een reservering plaatsen voor de gelimiteerde First Edition, die een geschatte vanafprijs van $59.900,- heeft. Ook kun je een reservering plaatsen voor het Premium-model, die begint met een geschatte vanafprijs van $50.600,-. Het instapmodel, de Ford Mustang Mach-E Select, heeft een geschatte vanafprijs van $43.895,-. Wat de Ford Mustang Mach-E in Nederland moet kosten is nog niet bekend. De eerste modellen worden eind 2020 geleverd.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.