Officieel: dit is de nieuwe Range Rover Evoque

Officieel: dit is de nieuwe Range Rover Evoque

Vers van de pers: de nieuwe hightech compacte premium SUV is zojuist gearriveerd!

Bijna twee jaar nadat de eerste spionagefoto’s van de volgende generatie Land Rover Range Rover Evoque opdoken, maakt de nieuwe premium SUV uit Groot-Brittannië vandaag eindelijk zijn debuut. En ja, hij lijkt zeker op de baby van de Ranger Rover Velar, maar er komt veel meer bij kijken dan op het eerste gezicht lijkt.

Laat de agressieve looks je niet voor de gek houden – de nieuwe Evoque is niet groter dan het model dat hij vervangt. Dankzij de nieuwe mixed-metal Premium Transverse Architecture van Land Rover heeft nieuwe Evoque echter meer ruimte voor de passagiers, vooral aan op de achterbank is meer ruimte beschikbaar. De laadruimte is met 610 liter ongeveer zes procent groter. Met de achterbank neergeklapt kom je op ruim 1430 liter. Het interieur geeft ons ook sterke Velar-vibes met de indeling van de middenconsole met twee schermen, die overigens optioneel is. Er is nu ook een volledig digitaal instrumentenpaneel en Land Rover biedt hun klanten een aantal materiaalcombinaties aan die “een kalme en serene ruimte creëren die het comfort van de inzittenden garandeert”.

Land Rover is presenteerde in Londen trots zijn allereerste MHEV (mild hybrid), welke is gekoppeld aan de 2,0-liter viercilinder benzine- of dieselmotoren. De plug-in krijgt een 1,5-liter driecilinder benzine van 200 pk en een 108 pk sterke elektromotor. In het eerste kwartaal van 2019 verschijnt de nieuwe Range Rover Evoque bij de dealers. Voor een Nederlandse vanafprijs moet je rekenen op om en nabij de €55.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.