Officieel: Dit is de nieuwe Porsche Macan GTS

Officieel: Dit is de nieuwe Porsche Macan GTS

Porsche breidt zijn Macan-line-up uit met de nieuwe Macan GTS die tussen de Macan S en Macan Turbo geplaatst wordt. Porsche had de Macan GTS eerder al in het gamma, maar het opgefriste model heeft nu meer vermogen dan zijn voorganger.

De 2020 Porsche Macan GTS gebruikt een 2,9-liter V6 die 380 pk produceert, 20 pk meer dan de vorige Macan GTS. De zescilinder produceert bovendien een maximaal koppel van 520 Nm, een stijging van 40 Nm Porsche beweert dat de Macan GTS in 4,7 seconden van 0 tot 100 km/h kan sprinten, en dat dit wordt verkort tot 4,5 seconden wanneer het model is uitgerust met het optionele Sport Chrono-pakket van Porsche. Ter vergelijking: de Macan Turbo doet er met 440 pk zo’n 4,3 seconden over en is ongeveer €15.000,- duurder. De nieuwe Macan GTS is vanaf heden te bestellen vanaf €121.200,-.

Visueel gezien heeft de Macan GTS zwarte elementen aan de voor- en achterzijde, zoals de grille, de uitlaatpijpen, de diffuser en de achterlichten. Bovendien wordt de Macan GTS standaard geleverd met 20-inch RS Spyder Design lichtmetalen velgen en een sportuitlaat. De stalen remschijven komen met rode remklauwen en Carbon keramische schijven kun je terugvinden in de optielijst. Binnen gebruikt Porsche Alcantara op de middenpanelen van de stoel, de middenconsole, de armleuning en de deurpanelen. Geborsteld aluminium draagt bij aan het sportieve uiterlijk van het interieur.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.