Officieel: Dit is de Bugatti Centodieci!

Officieel: Dit is de Bugatti Centodieci!

Bugatti’s zijn geen goedkope wagens, en nu komt er nog eentje bij. Op Pebble Beach heeft Bugatti de Centodieci gepresenteerd. Een eerbetoon aan het 110-jarig bestaan van het merk, en aan de Bugatti EB110.

Centodieci is Italiaans voor 110, een bekend getal voor autokenners. In de jaren 90 produceerde Bugatti namelijk de EB110, die toentertijd speciaal voor de 110e verjaardag van Ettore Bugatti werd gebouwd in 1991. De Centodieci beschikt over een bijpassend vermogen voor moderne Bugatti’s. De 8.0 liter W16 produceert een flinke 1600 PK, waarmee de auto in slechts 2.4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur schiet. 0 naar 200 duurt slechts 6.1 seconden, en 0 naar 300 doet ‘ie in 13.1 seconden. De topsnelheid is begrensd op 380 kilometer per uur.

Het ontwerp is een moderne versie van de EB110, en verschillende elementen zijn terug te zien in de Centodieci. Zo is de iconische grille een stuk kleiner en zitten er horizontale luchtinlaten naast. Het Bugatti logo is naar de “motorkap” verplaatst, en achter de zijruiten zijn 5 luchtinlaten te zien. Aan de achterkant zien we een 8-delige lichtbalk die over de hele breedte van de auto loopt, een enorme spoiler en diffuser, en gestapelde uitlaten.

Zoals we gewend zijn van Bugatti zal de Centodieci aardig wat gaan kosten. De prijs van de Bugatti begint bij 8 miljoen euro exclusief belastingen. Er zullen slechts 10 stuks van gemaakt worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.