Officieel: Dit is de BMW M2 CS!

Officieel: Dit is de BMW M2 CS!

Na een jaar van geruchten en uitgelekte specificaties heeft BMW eindelijk het doek van de BMW M2 CS afgetrokken!

Het kleinste M-model wordt aangedreven door de Twin Turbo 6-in-lijn motor die ook in de M2 Competition te vinden is, maar dan net met wat meer vermogen. In dit geval levert het blok een gezonde 450 pk en dat is zo’n 40 pk meer dan de M2 Competition. Daarnaast krijgt ‘ie standaard een handbak en is juist de 7-traps M DCT automaat een optie. In het geval je voor de eerste kiest dan sprint je van 0 tot 100 km/h in 4,2 seconden en kies je voor de automaat, dan doe je datzelfde sprintje in 4 seconden. Bovendien krijgt de M2 CS standaard het M Drivers Pack waardoor de topsnelheid niet op 250 km/h wordt begrensd, maar op 280 km/h.

De Standaarduitrusting gaat verder in de vorm van het Active M-differentieel en de Adaptive M-ophanging, waarvan de laatste niet eerder beschikbaar was op de M2. Het biedt drie rijmodi: Comfort, Sport, Sport +. M Carbon keramische remmen zijn optioneel over de standaard M Compound remmen. Negentien inch wielen in een hoogglans gitzwarte afwerking zijn standaard, hoewel een matte gouden afwerking optioneel is.

De BMW M2 CS gebruikt bovendien veel met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). De Duitse autofabrikant gebruikt het materiaal onder meer voor de frontsplitter, het dak, de achterspoiler, de buitenspiegels, de diffuser en de motorkap. Ook binnenin is veel carbon fiber te vinden, naast het Alcantara dat de middenarmsteun en het dashboard bedekt. Het M Sport-stuurwiel is ook bedekt met Alcantara en een rood stiksel. M Competition stoelen in Alcantara en zwart leer met rode contrastnaden zijn standaard.

In België en Luxemburg heeft de BMW M2 CS een vanafprijs van respectievelijk €96.500,- en €93.350,-. Een Nederlandse prijs is helaas nog niet bekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.