Officieel: De Sián is Lambo’s nieuwste V12 supercar!

Officieel: De Sián is Lambo’s nieuwste V12 supercar!

Lamborghini heeft hun nieuwste auto onthuld. In typische Lamborghini stijl is het uiterlijk op zijn zachtst gezegd extreem te noemen, evenals de prestaties van het nieuwe topmodel.

De Lamborghini Sián is een bizarre wagen, de LED koplampen zijn meegenomen in het ontwerp en geven de wagen een aparte neus. Achterop de wagen zijn 6 LED units te vinden die samen de achterlichten vormen. De verlichting van de auto lijkt wel te zweven. Zoals we van Lamborghini gewend zijn zien we veel scherpe lijnen en een lage neus. Op de achterkant zien we een enorme diffuser met dikke uitlaten, en uiteraard een grote uitschuifbare spoiler.

De Sián beschikt over een dikke V12 die 785 PK produceert. Daarnaast is er nog een 48 volt hybridesysteem dat 34 PK extra levert. Het systeemvermogen komt daardoor uit op 819 PK, wat ervoor zorgt dat de Sián de snelste Lamborghini ooit is. Een sprintje van 0 naar 100 kost slechts 2.8 seconden, en de topsnelheid ligt boven de 350 kilometer per uur. Sián betekent bliksem in een Bolognese dialect, gezien de prestaties begrijpen we waarom ‘ie zo heet.

Helaas zal de kans klein zijn dat je er een in het wild zult spotten, er worden namelijk maar 63 van gemaakt. Lamborghini verwijst hiermee naar het jaar 1963, het jaar waarin Lamborghini werd opgericht. Elk exemplaar wordt individueel samengesteld en zal dus uniek zijn. De Sián zal te zien zijn op de IAA in de kleur Verde Gea, gecombineerd met Oro Electrum (gouden) details.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.