Officieel: de Nissan GT-R50 van Italdesign gaat in productie

Officieel: de Nissan GT-R50 van Italdesign gaat in productie

Een tijdje terugkwam er een video online waar we konden zien hoe de mensen van Italdesign een Nissan GTR ombouwen tot een zeer exotisch ogende wagen. Dit betrof nog niet het productiemodel, maar nu is ‘ie er.

Vandaag werden er door Nissan foto’s vrijgegeven van het productiemodel. Qua design is er weinig verandert ten opzichte van het concept, die eerder dit jaar op het Goodwood Festival of Speed te zien was. Van de GT-R50 zullen 50 exemplaren gebouwd worden, volledig naar de wensen van de klant. Wat het allemaal mag kosten? Voor een “kale” GT-R50 zonder opties betaal je 990.000 euro exclusief belastingen! Wat je dan hebt? Japanse precisie en met de hand gemaakte Italiaanse looks, de Japanse precisie afkomstig van een 3.8 liter twinturbo V6 die wel 720 PK produceert!

Dat er 50 exemplaren worden gebouwd, evenals de naam GT-R50, is omdat Italdesign in 2019 zijn 50-jarig bestaan viert. Ook rijden er al 50 jaar GT-R’s rond op onze planeet. Vanaf begin 2019 zullen de eerste exemplaren afgeleverd worden, en de laatste van de slechts 50 stuks zal naar verwachting ergens in 2020 afgeleverd worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.