Officieel: de nieuwe BMW 7-Serie!

Officieel: de nieuwe BMW 7-Serie!

Na het lek van vorige week is het geen verrassing, maar dat ‘ie zo snel onthult zou worden hadden we niet verwacht. Dit is officieel het nieuwe vlaggenschip van BMW!

Zoals we al weten zet de nieuwe 7 de trend van de grote grille voort, in combinatie met de smallere koplampen. De meningen erover zijn verdeeld, maar wanneer je deze wagen in je achteruitkijkspiegel ziet opdoemen zul je wel snel naar de rechterbaan opschuiven, want ergens heeft de grote grille wel wat bruuts. De achterlichten volgen ook het nieuwe design, en zijn ook smaller geworden. Ook is er gebruik gemaakt van dieprode lampen gecombineerd met donkergrijs. Net zoals de huidige 7-Serie zijn de achterlichten verbonden door een chromen lijst, alleen is er nu ook een doorlopende lichtbalk te vinden. In het interieur zal er op het eerste gezicht niet heel veel veranderen ten opzichte van het huidige model. Wel zal de nieuwe digitale cockpit te vinden zijn die we ook zien in de 8 serie en de nieuwe X5. Ook zullen er meer opties qua leer en interieurlijsten komen.

De opties wat betreft motoren is ook vrijgegeven: het topmodel zal beschikken over een boterzachte V12, die 600 PK en 850 Nm produceert. De nieuwe 750i zal over een vernieuwde 4.4 liter V8 beschikken die 523 PK en 750 Nm produceert. 80 PK en 100 Nm meer dan het huidige model. Met de nieuwe V8 kan de 750i in slechts 3.9 seconden van 0 naar 100 accelereren, wat erg indrukwekkend is voor een dikke zakenlimo.

Ook zal er een nieuwe hybride variant komen: de 745e. Deze zal beschikken over een zes-in-lijn motor die samen met een elektromotor op een vermogen uitkomt van 389 PK, waarmee hij van 0 naar 100 kan accelereren in 4.9 seconden.

In April zal de nieuwe 7-Serie verschijnen in de showrooms, maar de prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.