OFFICIEEL: De nieuwe Audi A6 Avant

OFFICIEEL: De nieuwe Audi A6 Avant

Audi A6 Avant

Bijna twee maanden geleden werd het doek van de nieuwe Audi A6 sedan gehaald en nu is het de beurt aan de A6 Avant om in het licht te treden en het is geen understatement als we zeggen dat de auto adembenemend mooi is!

Vanuit welke hoek je ook kijkt, de nieuwe A6 is sexy en uitdagend. Het meest opvallende is de aflopende daklijn en voor degene die meteen twijfelt over de inhoud van de kofferbak: Maak je niet druk! De kofferbak is groter dan die van zijn concurrenten en zelfs groter dan die van de A6 C7. En je hebt meer knieruimte en elleboogruimte dan ooit tevoren, aldus de Duitsers.

Aan schermpjes geen gebrek en standaard LED-koplampen welke up te graden zijn naar HD Matrix LED lampen met dagrijverlichting. Het S-line pakket is uiteraard weer verkrijgbaar en dan krijg je een head-up display en 19 speakers op alle plekken in je auto met het stempel ‘Bang & Olufsen’. Audi laat nog niets los over de motorisatie, maar ga ervan uit dat dezelfde motoren voor handen zijn als bij de sedan. Dus bijvoorbeeld de 3 liter V6 TFSI die door middel van een peut benzine 340 pk naar het asfalt over kan brengen. Een dieseltje met 231 of 286 pk behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden. Met een S-Tronic transmissie en vierwielaandrijving schiet de sedan, ja, de sedan in 5,1 seconden naar de 100. De Avant zal er een oogwenk meer voor nodig hebben.

Audi wil ook graag groen doen, dus is er in alle nieuwe motoren MHEV-techniek geïmplementeerd. Dit houd in dat de startmotor de grote motor een zetje geeft, tussen de 55 en 160 km per uur doet deze motor het werk. Het verschil? 0,7 liter op de 100 kilometer. Maximaal 7 liter op de 1000 kilometer, omgerekend iets meer dan €10,-. Onder het motto van ‘alle kleine beetjes helpen’ en het zit er toch op, dus laat het maar werken!

Audi A6 Avant

Audi A6 Avant

Audi A6 Avant

Audi A6 Avant

Audi A6 Avant

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.