Officieel: de McLaren 720S Spider!

Officieel: de McLaren 720S Spider!

Het lange wachten wordt eindelijk beloond; de dakloze McLaren 720S is hier!

Eerlijk gezegd mogen we nogal verbaast zijn dat het voor McLaren zo lang duurde om met de 720S Spider te komen. Het is ongeveer anderhalf jaar geleden sinds de coupé op de markt kwam, maar het was eigenlijk het wachten meer dan waard. Het spul van de aandrijflijn is redelijk voorspelbaar, dus laten we beginnen met de perfecte intrekbare hardtop, die bestaat uit een groot koolstofvezelpaneel met fraaie stukjes glas die ondoorzichtig kunnen worden met speciale elektrochrome technologie. McLaren beweert dat het het “snelst werkende cabriodak in de Supercar-klasse” is met een tijd van 11 seconden.

De dakloze 720S kantelt de weegschaal naar 1332 kilogram en dat is slechts 49 kilogram meer dan de coupé variant. Zoals de naam al doet vermoeden, komt het vermogen nog steeds van een 4,0-liter twin-turbo V8 die 720 pk en 770 Nm koppel levert. Als het dak naar beneden is, kun je nog altijd een snelheid 325 km/h behalen, tegenover een topsnelheid van 341 km/h wanneer je het dak dicht hebt. De 0 tot 100 km/h tijd bedraagt hetzelfde als bij de coupé: 2,8 seconden.

Hoewel er auto’s zijn die kunnen concurreren met het hardtop-model, wordt de McLaren 720S Spider de snelste supercar roadster die je voor dat geld kunt kopen: De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar de supercar zou in het Verenigd Koninkrijk zo’n £237.000,- gaan kosten.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.