Officieel: de Lamborghini Sián Roadster!

Officieel: de Lamborghini Sián Roadster!

Er zullen slechts 19 exemplaren worden gebouwd.

De Lamborghini Sián is met 820 pk niet alleen de krachtigste auto die het bedrijf ooit heeft geproduceerd. maar het is met slechts 63 exemplaren ook een van de zeldzaamste. Deze week zet de Italiaanse supercarbouwer nog een stap verder met het debuut van de Sián Roadster.

Geïnspireerd door de Terzo Millenio concept car, wijst de Sián naar de toekomst voor Lamborghini’s designtaal. Intense details zoals de drievoudige signatuur aan de voorzijde en de drievoudige achterlichtindeling springen op zijn zachtst in het oog. Kleinere details zoals de inlaten en de hydraulische achtervleugel maken alles nog een beetje meer speciaal. De Sián leent de 6,5-liter V12 van de Aventador SVJ, maar voegt een 48-volt mild-hybride systeem toe. Het totale vermogen komt hierdoor uit op de eerder genoemde 820 pk! Lamborghini claimt dat de Sián Roadster in 2,8 seconden naar 100 km/h kan sprinten en dat de topsnelheid op 350 km/h ligt.

Waar de ‘gewone’ Sián 63 exemplaren krijgt, krijgt de Roadster slechts 19 exemplaren die inmiddels allemaal al zijn verkocht.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.