Officieel: BMW M2

Officieel: BMW M2

Met de 370 pk en 500 Nm sterke BMW M2 solliciteert München naar de titel van Lolbroek van het Jaar.

Eindelijk. Het lange wachten is voorbij. BMW trekt het doek van de M2, de opvolger van de intussen legendarische 1M Coupé. De naam is anders, maar het doel blijft identiek: rijplezier, puur en onversneden rijplezier!

bmw-m2-005

De ingrediënten voor deze M-cocktail zijn bekend. Naast het opgepompte koetswerk moet de BMW M2 het vooral zijn agiele onderstel met actief sperdifferentieel en zijn nieuwe zes-in-lijn hebben, een drukgevoed 3 liter-blok dat liefst 370 pk sterk is.

Overboost

Volgens BMW krijgt de M2 een gloednieuwe zes-in-lijn cadeau, een 3 liter-blok met turbocompressor van het twinscrolltype. De variabele nokkenstelling (dubbele Vanos) en de variabele kleppentiming (Valvetronic) werken in tandem om een bliksemsnelle gasrespons en een optimale krachtopbouw te verzekeren.

211yltmb6nnu

De Motorsport-ingenieurs speelden leentjebuur bij het M3/M4-motorblok, wat resulteert in een piekvermogen van 370 pk voor een maximumkoppel van 465 Nm (bij 1.400-5.560 opm). De BMW M2 houdt bovendien een overboostfunctie achter de hand, die het koppel tijdelijk naar 500 Nm (bij 1.450-4.750 opm) kan duwen.

xryy3r6bpiig

BMW koppelt de turbomotor aan een manuele zesversnellingsbak met zogeheten blipfunctie, die voor een extra stootje gas zorgt bij het terugschakelen en het aantal toeren verlaagt bij het opschakelen. Voor zachtere schakelovergangen en meer stabiliteit op het circuit. Optioneel komt de M2 met de gerobotiseerde M DCT-zevenbak met dubbele koppeling.

De handgeschakelde BMW M2 sprint in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Dankzij een Launch-controlefunctie knijpt de M DCT-robotbak daar nog eens 0,2 seconden vanaf. De topsnelheid wordt elektronisch beperkt op 250 km/u, al kan je die naar 270 km/u verleggen als je voor het M Driver’s Package kiest.

kl9ya6abyjb0

34yyptwb686t

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.