OFFICIEEL: Audi RS5 Sportback

OFFICIEEL: Audi RS5 Sportback

Audi RS5 Sportback

RS hier, RS daar, op een gegeven moment is het wel weer even klaar met al dat gebulder… Dat dacht jij. In New York is het doek van de nieuwe Audi RS5 Sportback getrokken!

Precies, vier deuren in plaats van twee, dus nooit meer uit hoeven stappen om je passagiers in te laten stappen. Ge-wel-dig. Wat nog meer geweldig is, is de 2,9 liter TFSI V6 met dubbele turbo. We kennen hem allemaal sinds de komst van de RS4 en de RS5 Coupe, maar toch: 450 pk en 600 Nm aan koppel. De Texanen zouden roepen: ‘YEEEEHHAAA!’ Maar dan wel met hun hoofd in de kopsteun geduwd terwijl ze in 3,9 seconden naar de 100 jagen. En dat is snel, voor de Sportback die een leeggewicht van 1.840 kilogram heeft.

Audi is wel een beetje vriendjespolitiek aan het spelen. Want Audi Sport pleased met de presentatie in New York de Amerikaanse markt en er werd niet eens gepraat over de eerste levering van de RS5 Sportback op Europese grond. Als Audi zelf niet over de brug komt, wachten wij wel op Abt en hun creatie. Ik bedoel, de RS4-R en RS5-R waren al om te watertanden, toch?

Aan Audi Nederland: Wij kruisen op de optielijst alvast de ‘RS Sport Suspension’, ‘Keramische remmen’  en ‘Voorgrill zonder kentekenuitsparing’ aan, doei!

Audi RS5 Sportback

Audi RS5 Sportback

Audi RS5 Sportback

Audi RS5 Sportback

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.