Officieel: Audi RS4 Avant facelift!

Officieel: Audi RS4 Avant facelift!

Als je dacht dat een facelift alleen bij mensen plaats kan vinden, dan heb je het mis. De Audi RS4 Avant heeft zojuist een opfrisbeurtje ondergaan!

Al maandenlang zien we RS-testauto’s met camouflage, maar vandaag trok Audi eindelijk het doek van de gefacelifte RS4 Avant. Het grootste verschil is uiteraard de Singleframe-grille met honingraatstructuur, die een stukje breder is en als zodanig in overeenstemming is met de rest van Audi’s huidige line-up. Naast de grille bevinden zich de nieuwe optionele matrix LED-koplampen, omgeven met donkere randen om het front van de RS4 te benadrukken. Verder naar achteren zijn de wielkasten van de RS4 bijna een centimeter breder in vergelijking met de standaard A4 Avant. Helemaal aan de achterzijde is vrijwel niets veranderd ten opzichte van de pre-facelift RS4 Avant.

Onder de kap ligt nog altijd dezelfde 2,9-liter twin-turbo V6 met nog altijd 425 pk en 600 Nm koppel. Geen schokkend hoog vermogen, maar wél goed voor een 0 tot 100 km/h sprintje in 4,3 seconden en een topsnelheid van – optioneel – 280 km/h met het RS Dynamic Package. Wat de gefacelifte Audi RS4 Avant moet gaan kosten in Nederland is nog niet bekend. Wel kunnen we melden dat ‘ie vanaf december 2019 op de Nederlandse markt zal verschijnen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.