Officieel: Audi E-Tron S met 500 pk!

Officieel: Audi E-Tron S met 500 pk!

503 pk om precies te zijn!

Zowel de E-Tron als de E-Tron Sportback krijgen van Audi een power upgrade!. Beide modellen bieden een maximaal vermogen van 503 pk en 973 Nm koppel. Ter vergelijking, bij de Audi E-Tron 55 liggen deze cijfers op 408 pk en 660 Nm. Het enige ‘nadeel’ van de E-Tron S is dat het maximale vermogen enkel in de S-stand tot je beschikking staat. Bij normaal rijden in D-stand moet je het toen met 435 pk en 880 Nm koppel. Wanneer je in de S-stand vanaf 0 accelereert, bereik je in 4,5 seconden de 100 km/h. De topsnelheid ligt op 210 km/h.

Het extra vermogen van de E-Tron S-varianten komt door het toevoegen van een elektromotor aan de achteras, waardoor het totaal aantal elektromotoren op drie komt. Tijdens normaal rijden zorgen de twee motoren aan de achterkant ervoor dat je in beweging blijft. De elektromotor aan de voorkant komt alleen in actie wanneer de bestuurder om extra vermogen vraagt of als de achterwielen grip verliezen.

Audi doet niet veel om de S-modellen te onderscheiden van de reguliere versies. Er is een nieuwe voorbumper geplaatst, er is een meer prominente diffuser aan de achterkant en de wielkasten zijn 23 millimeter breder.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.