Officieel: Aston Martin DBS Superleggera Concorde!

Officieel: Aston Martin DBS Superleggera Concorde!

Wanneer een auto een toevoeging krijgt op zijn naam, dan weet je dat het feest is.

Aston Martin heeft een nieuwe special edition van zijn DBS Superleggera onthuld ter ere van de Concorde, het supersonische vliegtuig. De auto, genaamd Concorde Edition, werd in opdracht van de Aston Martin Bristol samengesteld en er zullen slechts 10 exemplaren worden gebouwd. Van het vliegtuig werden er ook ooit tien gebouwd.

De 10 voertuigen worden gekenmerkt door hun personaliseringsopties van Q by Aston Martin, waaronder een op maat gemaakte geverfde kleurstelling met British Airways-kleuren op de dakrand, een zwart getint koolstofvezeldak met het silhouet van de Concorde en is er titanium in de sportwagen verwerkt dat ook in het supersonische vliegtuig werd gebruikt. De auto’s krijgen ook het beroemde British Speedways “Speedmarque” op de front splitter en een uniek, door de Britse luchtvaartdienst CAA goedgekeurd, registratienummer.

Binnenin is er blauwe bekleding te vinden die het interieur van de British Airways cabine nabootst, met het Concorde-logo op de stoel. Er is ook een afbeelding van de mach meter geborduurd op de zonneklep aan de bestuurderszijde en zijn de gespen van de veiligheidsgordels gemaakt van massief aluminium.

Onder de motorkap wordt er niets gewijzigd, en dat betekent een vermogen 715 pk en een koppel 900 Nm, afkomstig uit de bekende 5,2 liter V12-motor. Binnen 3,4 seconden schiet je naar de 100 km/h en de topsnelheid ligt op +300 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.