OFFICIEEL: 625 pk voor de BMW M5 Competition!

OFFICIEEL: 625 pk voor de BMW M5 Competition!

BMW M5 Competition

Met steeds meer vermogen onder je rechtervoet, zou je zeggen dat het ook steeds lastiger wordt om ervoor te zorgen dat de auto jou gehoorzaamt als je hem op zijn staart trapt. Maar BMW belooft je plechtig dat de M5 gehoorzamer is dan ooit!

Trek je de motorkap open, dan zie je nog steeds dezelfde motor: een 4,4 liter V8 met twee dikke turbo’s erop. Het verschil met de V8 die je kent, is 25 pk, wat het vermogen opkrikt tot een halsbrekende 625 pk. Halsbrekend zeg ik? Jazeker, binnen 3,3 seconden wordt je naar de 100 geraketeerd! Vink bij de aankoop even ‘Drivers Package’ aan en dan kun je doorkachelen tot ruim 300 kilometer per uur!

De Competition wordt niet meteen veel opvallender, maar er zijn enkele ‘key elements’ waaraan je de doe-maar-duur-variant van de M5 kunt herkennen: De auto staat 7mm lager (ik zie het niet, maar degene met een timmermansoog vast wel), de voorwielen staan iets meer onder camber en de auto is uitgerust met een M Sport-uitlaatsysteem. Daarnaast een setje 20 inch lichtmetaal en dan zijn de uiterlijke kenmerken wel een heel eind benoemd.

Maar ook de ophanging is wat stijver, je krijgt wederom vierwielaandrijving (met de optie ‘achterwielaandrijving’ inclusief) en een achttraps automaat. Alles te samen zorgt dit voor een M5 die een stuk directer en gehoorzamer is dan de normale M5, aldus BMW. Leuk detail: Als je je BMW M5 F90 Competition start, wordt er in de tellerbak even de aanduiding ‘Competition’  geprojecteerd. Zomaar, om aan je passagiers te laten zien in wat voor speciaals ze zitten. Maar er is nog meer nieuws over de M5 F90! Deze kachelt in 07:38:92 de Nurburgring rond en dat is nog met 600 pk, dus wie weet waar de 625 pk sterke Competition toe in staat is!

Uiteraard is deze joekel ook duurder dan de normale M5, dus mocht je spaarpot met ‘M5 F90’ erop bijna toereikend zijn, dan spaar nog maar even door!

BMW M5 Competition

BMW M5 Competition

BMW M5 Competition

BMW M5 Competition

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.