Occassion van de week: Golf 4 R32 3.2 V6

Occassion van de week: Golf 4 R32 3.2 V6

Niet de snelste of de nieuwste, maar zeker wel de allerdikste. Deze Golf R32 uit 2003 is in mijn ogen een echt hebbeding.

Uiteraard is snelheid belangrijk, maar denk niet dat deze 17 jaar oude Volkswagen Golf met 240 pk vermogen te kort komt. Want de auto weegt slechts 1.360 kg en sprint daarmee van 0 – 100 km/u in 6,4 seconden. Maar dat is niet wat deze auto zo leuk maakt, dat is namelijk de rijbeleving en emotie. De nieuwste Golf GTI & R zijn velen malen sneller, maar missen de beleving en emotie die deze ”oude” zescilinder wél weet te bieden.

De handgeschakelde zesbak en de ongeblazen motor maken dit een waar scheurijzer die elke dag weer voor een glimlach van oor tot oor zorgt. Het is wel lastig om een fraai exemplaar te vinden, want de meeste zijn niet meer origineel of hebben veel te veel kilometers gereden. Dit exemplaar heeft slechts 170.000 km ervaring en verkeert in een goede staat, dat zorgt direct voor een flinke prijs van € 17.450,- . De advertentie vindt je [ HIER ]

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.