Nieuws, Occasions

Occasion van de week: E63 S BRABUS 700 [Wheelclinic Special]

Als een gewone Mercedes-AMG te min voor je is, is er altijd de mogelijkheid om naar BRABUS te stappen. Zij bouwen een volledig configureerbare wagen voor je, en veranderen je gekozen auto in een supersedan die supercars eet als ontbijt!

Met volledig configureerbaar, bedoelen we ook echt volledig configureerbaar. De mensen bij BRABUS kunnen – en zullen – alle materialen die je wenst gebruiken, in wat voor kleur of combinatie dan ook. Knal oranje leder met gekke patronen erin, lime-groen of pimpelpaars; niks is te gek voor BRABUS. De eigenaar van dit exemplaar heeft er echter verstandig aan gedaan om het allemaal wat subtieler te houden. Zo is deze supersedan voorzien van donkergrijs leder in combinatie van alcantara met een licht stiksel als detail. Ook aan carbon fiber ontbreekt het niet in het interieur van deze Benz. Het dashboard, de deurpanelen en de middenconsole zijn deels vervaardigd uit het favoriete racecar-materiaal.

Ook aan het exterieur zijn er wat verschillen ten opzichte van een “standaard” E63 S. Zo heeft Wheelclinic de voorbumper voorzien van een carbon splitter, en de achterbumper van een diffuser waar een racewagen jaloers op is. De grille en de raamstijlen zijn uitgevoerd in hoogglans zwart, waardoor de sedan een stuk sportiever en strakker oogt. Ook is er op de achterklep een subtiele carbon fiber lip geplaatst. De Mercedes-AMG velgen zijn vervangen door 21 inch BRABUS Monoblock Y velgen waardoor de gigantische remschijven en klauwen genoeg ruimte hebben om te ademen.

Wanneer je de motorkap opent, zie je dat ook daar het een en ander is veranderd. De sedan is voorzien van de BRABUS Powerxtra B40-700 Performance kit. Drie keer raden waar die 700 voor staat: juist, het aantal pk wat zich schuilhoudt onder de kap. Met dank aan die paardjes knalt deze supersedan jou, je partner, eventueel kinderen en zelfs de hond van 0 naar 100 km/h in 3,2 seconden! Al bestaat de kans dat het niet erg gewaardeerd wordt door je gezin.

Altijd al een BRABUS willen bezitten? Dat kan nu; deze origineel Nederlandse Mercedes-AMG E63 S BRABUS 700 wordt namelijk door Wheelclinic aangeboden. De hagelnieuwe E63 S, met nog ruime Mercedes-AMG/BRABUS garantie, staat te koop voor een prijs van €235.000,- inclusief BTW /BPM. Het is even sparen maar dan heb je wel een praktische familiewagen, die het bovendien bij het stoplicht wint van vrijwel alles wat er op de Nederlandse wegen rijdt!

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.