Occasion van de week: dit is de goedkoopste RS6 Performance van Nederland!

Occasion van de week: dit is de goedkoopste RS6 Performance van Nederland!

Als petrolhead heb je vast wel een lijstje van wat voor auto’s je minstens een keer in je leven gehad of gereden moet hebben, de auto’s die op dit lijstje staan zijn vaak zeer snelle, dure, of unieke wagens. Een van de auto’s die op menig lijstje zal staan is de Audi RS6 C7, en laat er nou net een heel mooi exemplaar voor een mooie prijs te koop staan!

Waar we hier naar kijken is niet zomaar een familiewagen, het betreft hier namelijk een dikke Audi RS6 Performance! Deze beuker heeft genoeg ruimte voor het hele gezin, en genoeg power om de stenen uit de straat te blazen. De 4 liter TFSI V8 produceert in het geval van de Performance uitvoering 605 PK en 750 Nm, deze kracht zorgt ervoor dat de 2 ton wegende station van 0 naar 100 sprint in slechts 3.7 seconden! Standaard is de topsnelheid zoals we van een Duitser verwachten elektronisch gelimiteerd op 250 kilometer per uur, maar in dit geval kan de stationwagen met gemak snelheden behalen van ruim 300 kilometer per uur!

Qua opties ontbreekt er ook niks aan deze wagen, zo is het exterieur voorzien van keramische remmen, panoramadak, sportdifferentieel, en een Milltek uitlaatsysteem. De auto moet namelijk wel een bijpassend gebrul door de straten laten galmen! In het interieur zijn verwarmbare beige lederen stoelen te vinden, een DAB+ radio en zelfs night vision. Ook is de auto uitgerust met het optionele Bang & Olufsen Advanced geluidssysteem om extra goed te kunnen genieten van je favoriete muziek.

Nu spreken we in de titel over de goedkoopste RS6 Performance van Nederland, en wellicht hebben we die gevonden. Hij wordt te koop aangeboden door Kesteloo en is afkomstig van de eerste eigenaar, die er bijna 93.000 kilometer mee heeft gereden. Met goedkoop spreken we in relatieve termen, deze RS6 Performance kost je namelijk €89.950,-. Een aardige duit, maar dan heb je wel de prestaties van een supercar gecombineerd met de praktische aspecten van een stationwagen, en wees eerlijk, wie wil dat nou niet!

Geïnteresseerd? De auto staat te koop bij Kesteloo Automotive!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.