Occasion van de week: De goedkoopste Ferrari 458 van Nederland!!

Occasion van de week: De goedkoopste Ferrari 458 van Nederland!!

Als je aan iemand vraagt wat nou een echte droomauto is als geld niet uit zou maken, dan hoor je al gauw, een Ferrari. Die droom lijkt nu dichterbij dan ooit..

De Ferrari 458 is sinds jaar een dag een waar icoon. De 458 is een vooruitstrevende auto en voorzien van de moderen gemakken die je mag verwachten op dit type auto.

De F430 vervangende Ferrari was het begin van een nieuwe, modern tijdperk voor Ferrari en is tevens de laatste Ferrari met de atmosferische V8 motor. Op het moment van uitgave was er al een 1,5 jaar lange wachtlijst voor de Italiaanse sportauto. De achtcilinder motor produceert 566pk op de achterwielen. De 458 werd deels ontwikkeld in samenwerking met het Ferrari F1 team en Michael Schumacher, waardoor er gebruik werd gemaakt van hoogwaardige technieken zoals een waar F1 tractiecontrole systeem.

De auto concurreert tegen auto’s als de Lamborghini Gallardo, Audi R8 en Porsche 911 Turbo S. En stak in vele situaties met kop en schouders boven de concurrentie uit. Met een topsnelheid van 325 kilometer per uur en een 0 naar 100 kilometer per uur sprint van 3,5 seconden, wat voor die tijd erg snel was, schoot de auto vooruit.
De mooie lijnen van de auto zijn te danken aan het Italiaanse designbedrijf, Pininfarina. De lijnen die niet alleen zorgen voor de elegante en sportieve uitstraling van de auto, heeft ook veel effect op de aërodynamica van de auto. Hierdoor wordt zo’n 140kg downforce geproduceerd bij een topsnelheid van 200km/h.

Mocht je nou nog ergens €130.000,- hebben liggen, dan is deze Ferrari 458 zeker het kijken waard. Met net geen 80.000 gelopen kilometers, een complete onderhoudshistorie en de zwart op zwart samenstelling heb je een unieke sportwagen om deze zomer te kunnen flaneren over de mooie wegen van Nederland.

Thomas Heule