Occasion van de week: Audi RS4 Avant!

Occasion van de week: Audi RS4 Avant!

De RS-modellen van Audi, ze blijven fijn! Hoewel een standaard uitgevoerde Audi RS4 Avant B8 in mijn ogen ietwat saai is, is dit exemplaar wel erg fraai om te zien. Is dit de lekkerste RS4 die momenteel te koop staat in Nederland?

Om meteen maar met de deur in huis te vallen; voor deze Audi RS4 Avant hoef je ‘slechts’ €39.950,- achter te laten bij de handelaar. Wat krijg je dan? Een heerlijke 4,2 liter grote V8 met een maximaal vermogen van 450 pk een maximale trekkracht van 430 Nm. 0 tot 100 km/h doet ‘ie in een respectabele 4,7 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

De RS4 is weliswaar het kleine broertje van de RS6, maar who cares? De Audi RS6 zie je inmiddels op elke straathoek en de RS4 Avant B8 zie je zelden. Zeker in deze ontzettend dikke uitvoering zou ik hem per direct kiezen voor een ‘saai’ uitgevoerde RS6. Waar een standaard RS4 nogal degelijk oogt en misschien voor de iets oudere Audi-rijder is bestemd, is RS4 uitermate geschikt voor de jonge Audi-rijder die graag wilt opvallen. Zorg alleen wel voor een goede alarminstallatie, want je weet dat de Audi RS-modellen nogal geliefd zijn bij het dievengilde.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.