Occasion van de Week: Audi R8 V8 Coupé

Occasion van de Week: Audi R8 V8 Coupé

Deze week een iets minder extravagante wagen, maar toch een zeer sterke speler in het supercarsegment: de Audi R8. Deze subtiele raket die bij Gräper Automotive te koop werd aangeboden is het perfecte voorbeeld van “bang for your buck”.

Tussen alle Ferrari’s en Lamborghini’s werd de Audi R8 vaak vergeten, echter is dit een zeer capabele supercar die direct concurreert met de Italianen. Met zijn subtiele lijnen is de R8 een stuk “beschaafder” en dus bedoelt voor de serieuzere mensen. Dit exemplaar, uitgevoerd in het zwart, laat pas zien wat ‘ie in huis heeft wanneer je het gaspedaal intrapt. De 4.2 liter V8 zet zijn 420 pk’s aan het werk en zorgt ervoor dat je in 4.6 seconden van 0 naar 100 schiet. Snelheden van 300 kilometer per uur zijn ook mogelijk met de R8, perfect om over de autobahn te scheuren!

Evenals het exterieur is het interieur ook zeer beschaafd, de verwarmde zwartlederen sportstoelen zorgen dat je comfortabel en stevig in de auto zit. Carbon is ook te vinden in de cabine, een deel van de middenconsole bestaat uit het lichtgewicht materiaal, en aan de bestuurderskant is een boog van carbon om het instrumentencluster te vinden. Met het ingebouwde navigatiescherm zal je ook niet verdwalen. Tegenwoordig heeft vrijwel elke auto dit, maar in 2007 was dat wel anders.

Helaas is deze Audi R8 net verkocht, hij stond bij Gräper Automotive te koop. Het is slechts een kwestie van tijd voor er weer een Audi R8 te koop aangeboden zal worden. Wanneer je een supercar wilt maar ook houdt van Duitse degelijkheid, is dit dus zeker een model om in gedachten te houden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.