Occasion Challenge: Wat koop jij voor €20.000?

Occasion Challenge: Wat koop jij voor €20.000?

m51

Het is inmiddels weer even geleden, maar je favoriete segment is terug, en stérker dan ooit!

Stel je voor: je krijgt een bepaald bedrag om uit te geven aan niets anders dan een auto. Trouwens, laten we eerlijk zijn. Als je geen klik met auto’s had, dan zat je ook niet op deze pagina. Je zou het zonder twijfel uitgeven aan een nieuwe wagen! Maar welke? Heb je je droomwagen gevonden? Deel het dan met ons op Facebook! Probeer tijdens het zoeken je toetsenbord niet te heftig onder te kwijlen.

Deze week is het bedrag: €20.000

Je vraagt je misschien af waarom we wéér zo’n relatief laag bedrag hebben. We hebben immers bedragen als €10.000 en €25.000 al gedaan, en jullie suggesties waren voor beiden ronduit fenomenaal. Toch zou ik voor deze editie graag horen wat jullie zouden aanschaffen voor €20.000, omdat ik gisteren een collega sprak met zo’n zelfde budget.

Hier is echter de twist: hij wilde een nieuwe Volkswagen Polo kopen. Nu wil ik hem niet belachelijk maken, maar, kom op? Ik kan in enkele seconden een heel salvo aan betere, interessantere suggesties op hem afschieten. Gelukkig ben ook ik maar een mens, dus zijn er genoeg auto’s die me zullen ontglippen. Daarom vraag ik jullie om mij, maar vooral hem, een helpende hand toe te steken. Maak het zo gek as je zelf wilt, want het doel is niet zozeer om reëele opties te geven, maar vooral om aan te tonen wat je er allemaal van kunt kopen. Wees creatief, en ga met de Autogoden!

Okay, om jullie een beetje de juiste richting in te duwen, zal ik even uitleggen wat mijn keuze is geworden.

Er was eens een auto, die ooit werd verkocht voor bijna €130.000, en nu niet eens 15% daarvan kost. Gaat er al een belletje rinkelen? Oh, hoorde je het belletje niet door het gebries van die V10 die voorin de meest verukkelijke BMW M5 ooit gemaakt ligt? Begrijpelijk. Afschrijvingen zijn tegelijkertijd een godswonder en een keiharde b*tch, maar ja, zo gaat het leven. Wel is het zo dat wat je eraan uitgeeft, een héle slechte index is voor wat er gaat komen.

Denk aan torenhoge brandstofkosten voor een auto die gemiddelde 1 op 5 rijdt, of aan regelmatig onderhoud om je beest überhaupt te laten lopen. Tja, het is een beetje verknipt, en met het afrekenen van die €18.950 ben je er nog lang niet, maar je kan wel zeggen dat je een V10 hebt! En laten we eerlijk zijn, niemand kan je wat vertellen als je met 507 pk en 520 Nm koppel onder je billen de Autobahn onveilig maakt!

Nu jullie!

$_85

m5

m52

m53

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.