[Video] 2.000 pk sterke Gallardo spint en komt in water terecht

[Video] 2.000 pk sterke Gallardo spint en komt in water terecht

Naast het ongeluk op de A58, het ongeluk met de Golf R32 in Arnhem én de G55 AMG die maar liefst zes auto’s beschadigde, ging het afgelopen weekend op meerdere plekken mis met auto’s. Tijdens het Florida Wanna Go Fast evenement gisteren verscheen er een 2000 pk sterke Lamborghini Gallardo ten tonele maar helaas moest hij worden opgevist uit het naastgelegen meer.

We hebben hier te maken met een Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera die door OB Prestige Auto voorzien is van een flink Heffner Performance pakket. Tijdens een sprint konden de banden plotseling het vermogen niet meer aan en verloren hun grip op de weg. De auto raakt halverwege de baan in onbalans, de auto vliegt vervolgens van links naar rechts en belandt in een geul die onlangs is volgelopen met regenwater. De bestuurder kon zonder kleerscheuren uit de auto komen en ook de auto lijkt er goed vanaf te zijn gekomen.

Niet de eerste keer
Het is overigens niet de eerste keer dat deze bloedsnelle Lamborghini Gallardo een dergelijk ongeluk meemaakt. Eerder trad er eenzelfde mankement op waardoor de auto rond de 160 km/h tractie verloor en in een spin raakte. Gelukkig voor de bestuurder gebeurde dit in een droge periode en was er geen water in de buurt. Later verbeterde hij zelfs het snelheidsrecord van het evenement met een snelheid van ruim 356 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.